0 vego

Vegetarisk lasagne

Lasagne är gott! Det här receptet tror jag kommer från Annas Mat ursprungligen, men det känns som mitt eget. Har blivit en klassiker hemma hos oss i alla fall.

För 4-5 personer:
1 tetra krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olja
Salt och peppar
C:a 9 lasagneplattor
300 g fryst bladspenat
250 g keso
Riven muskot
Salt och peppar
2 dl mjölk
2-3 dl riven ost

  1. Hacka och fräs löken lätt i olja, häll på tomatkross och åt puttra med pressad vitlök, salt och peppar i c:a 15 minuter.
  2. Tina spenaten, blanda med keso, riven muskot, salt och peppar.
  3. Lägg spenat- och kesoröra i botten på en ugnsfast form. Sen på med några lasaneplattor.
  4. Bred på tomatsås och sen några lasagneplattor.
  5. Upprepa steg 3 och 4 en gång till. Översta lagret ska alltså vara tomatröra.
  6. Lägg på ost och häll på mjölk.
  7. Grädda i ugnen i c:a 30 minuter på c:a 200 °C.
  8. Servera med en lite mer varierad sallad än endast gurka (vilket var det vi hade hemma).

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara