0 fisk

Timjanslax med ris

Imorgon är det dags att börja jobba igen efter en fin semester. Tungt. Minst sagt. Jag försöker komma in i rytmen men en enkel vardagsrätt. Denna laxrätt är ett återkommande inslag hos mig just för att den är så enkel. Godast blir den om du använder en hel laxbit och inte de färdigförpackade styckfrysta bitarna.

Ingredienser 4 portioner
500-600 gram lax
3 dl vispgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
1 nypa torkad timjan
1/2 dl lagrad ost

Gör så här
1. Lägg fisken i en ungsfast form. Ha i lite olja så fastnar inte skinnet.
2. Smält buljongtärningen i grädden tillsammans med buljongtärningen.
3. Häll blandningen över fisken och strö över den rivna osten.
4. Ställ formen i ugnen i ca 15-20 minuter.

Servera med ris eller potatis och en god sallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara