0 fågel

Riskudde med wokad grönsakskyckling

Det börjar bli tomt i kylskåpet här hemma så jag tror jag vet hur det känns för han Erik Fröberg när han är hemma och brassar mat hos folk i tv-programmet Här är ditt kylskåp. Lite så där ”vafan ska jag göra utav ingefära, tre nejlikor och en halväten banan?”

Idag freestyle’ade jag ihop en kycklingwok med lite grönsaker. En riskudde fick ackompanjera woken på tallriken. Riskudde gör man enklast genom att koka jasminris till perfektion och sedan fylla en liten skål med ris som man sedan vänder upp och ner på tallriken vid serveringen. Kom ihåg att skölja skålen med kallt vatten innan du proppar ner riset. Det släpper enklare från skålen då.

Du behöver
2 st röda lökar
några kycklingfiléer
en röd paprika
en grön paprika
vitlök
matolja
kryddor
turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Koka riset.
  2. Häll en skvätt matolja i woken och fräs på vitlöken.
  3. Skär kycklingen i kuber och hysta ner i woken. Fräs den genomstekt.
  4. Skär rödlök och paprikor till lämplig wokstorlek.
  5. Dra på lite kryddor på kycklingen. Jag använde mig av en BBQ-krydda.
  6. I med grönsakerna. Fräs på så de får lite färg.
  7. Blanda i en skvätt turkisk yogurt så du får lite schysst såsighet i din wok.
  8. Servera riskudden med ångande het kycklingwok.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara