0 grill

Recension av grillfläkt

Ibland kan man behöva lite hjälp för att få fart på glöden. På Jula hittade jag den här mackapären – en grillfläkt. Man håller i handtaget med ena handen och vevar med den andra – ganska straight on alltså.
När du vevar blåser det luft ur den metallformade mynningen och glöden tar fart….givetvis förutsatt att du pekar den mot glöden…

Jaha, kan den då vara värd sina 39 SEK? Ja, vad får man för två tjugor i dagens Sverige – inte mycket. I det här fallet tycker jag att man sparar sina två tjugor och investerar dem i en varmluftspistol istället – mycket bättre flås + hetta i en sån.

Du kan blåsa med munnen – det kostar gratis (förrutom lite yrsel i kolan kanske), använda varmluftspistol (min favvo), använda kompressor + luftmunstycke eller bara vänta tills glöden tar sig själv.

Själv använder jag ogärna tändvätska, tändgel eller annan smörja. Varmluftspistol går utmärkt att tända grillen med, eller en skorstenständare (tidningspapper + briketter eller kol).

Våga vägra tändvätska! Tändvätska är gjort på parrafin som är en fossil produkt och som bildar CO2 vid förbränning. Läs mer här: grillguide.se/grilla-klimatsmart/

Men om man nu ska vara klimatsmart i sitt matlagande kanske man inte ska äta kött alls eller ens grilla! Ve och fasa för mig som är kötterian och gillar att grilla…. Börjar man syna köttproduktionen i sömmarna med avseende på miljöpåverkan så är det ingen rolig bild som målas upp. Köttbiten har stor klimatpåverkan och ökat köttätande skadar miljön läser vi ofta i media.

Hur som helst – detta inlägg barkade iväg in i nått samvetskval för det älskade köttet…hmm…jaja, jag brände 39 SEK på nånting som inte du behöver köpa. Vad gör man inte för sina bloggläsare?

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara