0 kött

Pastasås med lammkorv, kapris och färsk basilika

Nu är det ju jobbtider och det gäller att ha lite rätter som räcker till matlåda på jobbet också. Jag hade ett paket lammkorv hemma och hade det som utgångspunkt för denna kvicka och smakrika pastasås.

Ingredienser
Ca 300 gram lammkorv, gärna med kötthalt över 80%.
1 gul lök
1-2 vitlökar
2 msk kapris
1-2 krm chilipeppar
1 dl svarta bönor
1 färsk kruka basilika (just basilika tycker jag inte funkar torkad så kör på färsk)
1 tsk torkad timjan (utmärkt torkad)
1 burk krossade tomater
1 dl parmesanost
Salt & peppar

Kör så här
1. Koka upp lätt saltat vatten till pastan.
2. Hacka vitlök och gul lök.
3. Fräs vitlök och lök i olja till den blivit mjuk.
4. Lägg i skivad lammkorv och stek ett par minuter.
5. Häll i tomaterna och kryddorna och låt puttra 5-7 minuter.
6. Häll i bönor, kapris och hälften av parmesanosten.
7. Smaka av med salt och peppar.

Servera med Tagliatelle och en grönsallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara