0 kött

Nästan indonesisk fläskfilé

Här kommer ett recept som jag har stulit från en mattidning någon gång i världen. Kan vara Allt om mat eller Buffé. Vad vet jag. Den har en lång historia. Men en god sådan. Jag ska villigt erkänna att jag är ganska dålig på att få fläskfilén sådär härligt saftig men det här receptet är enkelt ur den aspekten och sköter sig självt.

Namnet på rätten kanske ni undrar över? Det gör jag med.

Ingredienser

ca 500 gr fläskfilé
1-2 msk smör
salt o nymald svartpeppar
1 gul lök hackad
1 msk smör
1-2 tsk curry (styrkan avgör)
1-2 pressade vilöksklyftor
1,5 dl grönsaksbuljong
1 hackad grön paprika
1 hackad röd paprika
1 msk soya
1-2 krm sambal oelek (el lite tabascosås)
2 bananer skivade
1,5-2 dl vispgrädde
Gör så här

Skär filén i skivor, bryn dem lätt, strö på salt o nymalen svartpeppar och lägg upp på gratängfat, fräs löken glansig i smöret med hälften av curryn och all vitlöken.
Häll på buljongen och tillsätt soya och sambal oelek, lägg också i de hackade paprikorna. Låt paprikorna bli något mjuka innan hela röran hälls över filéskivorna. Skiva bananerna
och lägg dem över röran. Vispa grädden tillsammans med resten av curryn och bred den över allt på fatet. Gratinera i 225 grader i ca 10-15 minuter.

Servera med ris, bönor och extra sambal oelek.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara