0 grill/ kött

Kryddtips!

Om du ska till att grilla fläskkött kan jag tipsa om dessa två kryddblandningar. Jag har provat båda och de funkar utmärkt till t ex fläskfilé eller fläskkotletter.

Den ena är Jamie Oliver’s ”BBQ seasoning” och innehåller bl a fänkål, kummin, senap och koriander.
Behållaren kommer med en praktisk kvarnfunktion. Den känns dock något plastig för mig som är van med rejäla doningar såsom gjutjärn.
Kryddblandningen är det inget fel på, smakar riktigt bra.

Den andra är ”Magic BBQ seasoning” som den legendariske Chef Paul har satt sin nuna på. Burken ser väldigt amerikansk ut och det sitter påklistrat en svensk innehållsförteckning rakt över recepttipsen. Tack för det importfirman Risberg Import…

Kryddblandningen innehåller b la salt, kryddor (no shit Sherlock), brunt socker, torkad lök och vitlök + naturlig rökarom (vad det nu är, men har man läst böckerna om hemliga kocken så blir man lite stirrig…).
Smaken är riktigt bra även här.

Väldigt enkelt att applicera på köttet, bara att strö över och klappa in smaken i köttet innan grillning. Man kan säkert veva ihop nån marinad med kryddan som bas ifall man är mer lagd åt marinad än rubb.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara