0 sött

Jordgubbsglass

Glassmaskinen var ett fint inköp. Att jag dessutom äger en trevlig kokbok, Sött Sweet Dulce, där glass och sorbet har ett eget kapitel gör det hela ännu bättre. Har nu provat på en jordgubbsglass som egentligen är mer som en sorbet eller som sådan där italiensk glass man kan köpa ibland. Säger bara wow. Och så enkelt: jordgubbar, socker, vatten, citron och lite grädde. Enligt receptet ska man kunna byta ut jordgubbarna mot blåbär. Kanske något för Ulriks blåbärstrio som då får bli en blåbärskvartett?!

Jag bjöd på den här glassen den där grilkvällen som blev lite hejcon bacon. Den passar perfekt som avslutning på just grillmiddag en varm sommarkväll.

300 g jordgubbar (det stod att man skulle ta 1 l färka jordgubbar c:a 300 g, men jag höftade lite med frusna bär)
2 dl socker
2 dl iskallt vatten
2-3 tsk citronsaft
1 dl lättvispad grädde

 Gör då här:
  1. Kör jordgubbar och socker i en matberedare till mos.
  2. Häll i vatten och citronjuice.
  3. Rör ihop med grädden.
  4. Häll smeten i en glassmaskin.
  5. Kör tills glassen har tjocknat något.
  6. Ös upp i en bunke och ställ i frysen ett par timmar innan servering.
  7. Utan glassmaskin hoppar du över steg 4 och 5 och så måste du röra om några gånger under frysprocessen.
  8. Lägg upp, ät och njut!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara