0 sött

Hallongrottor

Enkla, snabba kakor att slänga ihop som man kan ha i frysen och plocka fram när man får besök. Alltid trevligt med ett trumfkort på hand. Somriga är de dessutom!

Kakorna
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
Rivet skal av en halv citron
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 msk potatismjöl
1 krm salt
1 dl hallonsylt

Glasyr
1,5 dl florsocker
1 msk citronsaft
Rivet skal av en citron (kan uteslutas)

Värm ugnen till +200 °C. Vispa smör, socker och citronskal pösigt. Blanda alla de torra ingredienserna och vänd sen försiktigt ihop med smörblandningen. Rulla ut degen till en längd och dela i 30 bitar. Lägg bitarna i små kakformar och gör en liten grop i varje kaka. Klutta i lite sylt i varje grop. Grädda kakorna i c:a 12 minuter. Låt de svalna. Rör ihop glasyren och häll över kakorna. Dekorera gärna kakorna med några hallon och siktat florsocker vid servering.

Jag tog hallon- och rabarbermarmelad till fyllning. Välj sylt eller marmelad du gillar. Ett tips kan också vara att smaksätta glasyren lite annorlunda än ovan. Ta tex. fläderblomssaft istället för citronsaft.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara