0 grill

Grillafton

Bjöd in hela avdelningen från jobbet på BBQ och bärs igår. Mycket trevligt!
Nästa alla hade inte sett uteköket så man fick ju visa lite vad det innehöll.
Sedan diskuterade vi olika takkonstruktioner. Det lutar åt ett ”lutande plan” a la vedförråd, enkelt och förhållandevis billig lösning. Fick förstås lite pikar på att det inte var isolerat och indragen el/vvs…

Vädret visade sig från sin bästa sida, eller vad man nu kan kalla hyfsat efter den här regnsommaren.

Maten då, det bjöds på helstekt gourmetmörad fläskfilé (2 st), en fatty på 1.5 kg, ugnsstekt klyftpotatis, tzatziki, hemmagjord BBQ-sås, grillad majs och grillad rödlök. Allt sköljdes ner med både köpe- och hembryggt öl. Mycket gott!

Just grillad rödlök blir ju så fruktansvärt gott!
Har du inte provat det så måste du göra det. Jätteenkelt att göra också.

Ta en rödlök, skala bort allt fult på den, skär ett kryss i den (inte ända ner) och sprinkla på lite flingsalt. Ta sen en klick smör och lägg på toppen. Slå in hela härligheten i ett litet foliepaket och ställ på grillen. Den är färdig när paketet är mjukt.

Löken blir söt och fin. Mumma!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara