0 vego

Glutenfri ost- och tomatpaj

Vi var inbjudna på kräftskiveknytis härom kvällen. Kräftor tycker jag är gott, men knappast mättande om man inte äter flera kilon. Det går ju åt mer energi att skala dem än den man får i sig, typ! Därför brukar det vara bra att ha något mer mättande på bordet, så frugan fick i uppdrag att veva ihop en glutenfri ost- och tomatpaj som tillbehör till kräftorna. Synnerligen gott!

På tal om kräftor, ni missar väl inte utlottningen av en kokbok om kräftor?! Se tävlingsinformationen här.

Vi börjar med pajskalet. Originalet hittar kommer ursprungligen från Bamses Honung.

Du behöver
210 gram glutenfri mjölmix. Frugan använde Lailas.
1 tsk salt
150 gram smör
2 msk kallt vatten

Gör pajskalet så här
Blanda smör, mjölmix och salt i en bunke. Blanda med maskin. Tillsätt vattnet.
Degen blir en stor och ganska kladdig klump. Tryck ut degen i pajformen.
Låt degen vila i kylen i 30 minuter. Nagga botten innan du ställer in den i ugnen. Förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.

Fyllningen hittade hon i en kokbok från Viktväktarna som heter ”Middagar och matlådor”.
Du behöver
10 cocktailtomater
3 ägg
3 dl mellanmjölk (frugan använde laktosfri mjölk)
150 gram riven ost

Gör fyllningen till pajen så här
Halvera tomaterna och fördela dem i pajen. Vispa samman ägg, mjölk och ost. Häll blandningen över tomaterna och grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter.

Servera t ex som här med kräftor, ett gott bröd, öl och nubbe.

PS den hjärtformade pajformen kommer från ÖoB.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara