0 kött

Falska hamburgare med vitlöksdressing och guacamole

Fredag. Gäst på besök. Kände att det skulle sitta bra med en hamburgare fast med en twist. Det blev något mellanting mellan Parisare, hamburgare och club sandwich. Men vad är egentligen en hamburgare? Är det att det ligger en biff mellan två bröd eller är det hela paketet med dressing och pommes frites? Vad vet jag. Jag vet inte vad det här kallas, men det blev rätt gott om jag får säga det själv. Man måste våga förändra den gängse hamburgarnormen.

Använd surdegsbröd istället för vanligt hamburgerbröd. Gärna med sesamfrön på. Och saltgurka är ett m-å-s-t-e till hamburgare. Det är som att gå naken på jobbet eller nått. Halvtaskig jämförelse, men ni fattar.

Falsk guacamole (3 portioner)
2 avocador (det heter tydligen så i plural)
1,25 dl gräddfil (jag tycker det blir godare med lite syrlig brytning)
1 msk Sambal Oelek
saft från en rejäl klyfta citron
1 vitlök
Salt & svartpeppar

Vitlöksdressing med Bostongurka (3 portioner)
1 dl creme fraiche
2 msk Bostongurka
0,5 msk chilisås
1 liten vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
Ev. rostad lök

Biffar (4 st)
500 gram kalvfärs
1 ägg
1 dl vispgrädde
Salt & svartpeppar
Skivad brännvinsost till biffarna

Sallad
Ruccola
Plommontomater
Röd lök
Olivolja & Balsamvinäger

Rostade grönsaker & rotsaker
Potatis i klyftor
Rödlök i klyftor
Palsternacka i klyftor
Olivolja
Flingsalt
Ev. lite timjan

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara