0 plock

Ägg!

Förrut hade vi en äggleverantör genom en fd kollega till min fru. Dom hade höns hemma på gården men av okänd anledning levereras inga ägg längre.

Just ägg tycker jag passar väldigt bra att inte köpa i affärn även om det finns bra alternativ på eko-ägg i de flesta mataffärer.

Just känslan att tjacka ägg direkt från producenten som man kanske känner rent av eller iaf har nån form av anknytning till, tycker jag är mer värt än nån anonym hylla i en affär.

På vår bilsemester har vi kört förbi säkert 100 skyltar med ordet LOPPIS på men inte en enda där det står ÄGG på förrän vi var i Östergötland.

Varför vi egentligen stannade var för att det var ett stenugnsbakeri på gården. Dessvärre hade de inte något färskt bröd då det var bakdag dagen efter vårt besök. Fryst bröd kan jag köpa i frysdisken hemma…

Således fick jag gå tvärs över gårdstunet och kika in i äggboden istället! En liten skrubb i en lada där en kyl var placerad och i kylen fanns det några kartor ägg och en plastlåda där man la pengarna för äggen man köpte. Charmigt värre tyckte jag, så jag köpte en karta.

Om någon vet var man kan köpa närproducerade ägg i Uppsala-trakten, får ni gärna höra av er.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara