0 tips & trix

Utflykt till Flinckmans kafé

Lasse Flinckman, legendarisk showman (?) och dragshowartist, driver nu för tiden ett litet kafé i Sireköpinge i Skåne där han också bor. Rätt mycket ute i ingenstans faktiskt. Flinckman bor själv i något som ser ut som en ombyggd kvarn som är svartmålad med vacker utsikt över det skånska odlingslandskapet. Intill så ligger ett kafé som han driver (men han var inte där själv) som har öppet fredag-söndag. Kaféet har en väldigt speciell inredning där åren som artist har satt tydliga spår i väggbeklädnaden. Gamla möbler är i fokus i de små rummen som liknar en lägenhet. Jag köpte en salami/brie-macka med olivtapenad som var riktigt smarrig. Känslan var att brödet var bakat på plats i kaféet. När jag ändå var i farten så beställde jag en ”lyxig banankaka” som var lite annorlunda än vanlig banankaka. Den var liksom med skivad banan som var täckt med något frasigt täcke och kolasås. Till det fick jag vispgrädde och kiwi. Riktigt gott!

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Flinckmans kafé. Dessutom kan du besöka Siteköpinge stengods som har riktigt fina saker.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara