0 grill

Uteköket – del 3 av 3

Nu så är det klart! Panelen målad! Hyllor uppsatta! Ölpumpen installerad! Ved, briketter och andra detaljer på plats!

Häromdagen hade vi ett litet kalas för 40 vänner och deras barn, hundar och några inresta släktingar. Partytält, utekök, god mat och trevligt sällskap – vad mer kan man begära? Jättelyckat och toknöjd trots att regnet vräkte ner ett tag. Vi fick göra ett provisoriskt tak över uteköket och då slog mig tanken att jag ändå kanske måste ha ett tak – både som regnskydd men även för de somrar då det är stekande sol. Vi får väl se vad jag hittar på nu under semestern.

Köksbänken rakt fram på bilden har en ölpump med plats för tre olika ölsorter (till vänster) och används även som barhäng då jag har gäster. Vidare har köket en två meter lång diskbänk med rinnande vatten. Än så länge bara kallvatten från trädgårdsslangen, men det räcker för att kunna skölja av händer etc.

Uteköket är utrustat med fyra grillar:
– en infälld gasolgrill i köksbänken
– en bärbar Weber Smokey Joe klotgrill
– en varmrök
– en citrongräsfärgad Weber One Touch klotgrill

Fantastiskt toknöjd vart jag över resultatet. Här kommer det att lagas mat hela långa sommaren!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara