0 bröd

Surdegstrenden

Läste detta i UNT här om morgonen, rolig läsning för en som gillar att baka!

Under 2010 och 2011 har antalet medlemmar i branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer ökat. Det är första gången sedan 1960-talet. Då fanns omkring 4 700 bagerier i Sverige, idag är antalet nere under 1 000. Men på senaste tiden har alltså fler ansökt om medlemskap i branschorganisationen samtidigt som konkurserna blivit färre. De nya bagerierna öppnar främst i storstäderna. Martin Lundell , vd för Sveriges bagare och konditorer, tror att de senaste årens trend med surdegsbröd har bidragit, men också att ett allmänt ökat fokus på matkvalitet i Sverige.
-Först var det single malt whiskey, sedan mörk choklad och därefter olivolja. Nu är det bröd som konsumenterna vill ha koll på, och det gör att bagerierna kan sälja bättre och lite dyrare bröd.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara