0 frukost

Rågflingegröt

Ät mer gröt! Det stod det på en t-shirt som Gunde brukade ha på sig väl? Ja, ät mer gröt, jag håller med. Jag är väldigt förtjust i havregrynsgröt, men tänkte att det vore kul att prova lite olika sorter. Så i några inlägg framöver i juli kommer det blir förslag på olika grötrecept. Först ut var gröt på rågflingor. Den tar dubbelt så lång tid att tillreda än havregrynsgröt, dvs. 4 minuter i micron istället för 2 minuter. Givetvis kan man koka den i en kastrull på spisen också. Utlåtandet: njae, jag föredrar havregrynsgröt till frukost om det står mellan dessa två. Hallon till var gott i alla fall. Med på bilden är också två rostade Levainsmörgåsar med ost och en kopp te.

Rågflingegröt, 1 portion
1 dl ekologiska rågflingor
2 dl vatten
Några saltkorn

Lägg allt i en djup tallrik, kör i micron på full effekt i 4 minuter. Rör om. Låt svalna lite. Servera med mjölk/sojamjölk/solhavre/låglaktosmjölk och en sylt eller bär som du tror passar fint till.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara