0 tips & trix

Onödig produkt?

Färdig pannkakssmet…..WTF?!
Varför i hela friden skulle man behöva ha färdig pannkakssmet på portionsförpackning? Lika idiotiskt miljömässigt som färdigfrusen is. Fatta vad det kostar miljön att skeppa omkring detta land och rike runt med lastbil när du kan tillverka det själv hur enkelt som helst ”in the comfort of your on home”!

Jag blir så jävla trött när jag ser sådana här produkter på hyllan. Känns som om producenten tycker att vi konsumenter är helt dumma i hela huvvet!!

Visst, det är smidigt och enkelt att använda. Inget snack där.

MEN!
– det kostar mer ur dina surt förvärvade pengar att köpa dessa produkter än att göra motsvarande hemma.
– det kostar mer ur ett miljöperspektiv att köpa dessa produkter än att tillverka dem hemma. OK, detta är en gissning från min sida, men jag blir upprörd över att så här enkla produkter som dessa överhuvudtaget existerar.

Visst, jag använder halvfabrikat/helfabrikat också, t ex händer det väl att en burk färdig bearniesås slinker ner i varukorgen…. Kanske beror på att jag är så lat att jag inte orkar stå och veva i tre kastruller för att få ihop en sås… Hursomhelst, fruset vatten och pannkakssmet borde vilken 8-åring som helst kunna veva ihop. Gör som du vill, men ta dig i alla fall en funderare över’t istället för att slentrianmässigt köpa nått. Kanske dags jag tänker över mitt köpmönster själv…hmm….

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara