0 sött

Muffins – med allsköns fyllningar

Vill man göra muffinsbaket lite mer crazybananas kan man ju själv välja olika fyllning i samma omgång, eller så låter man sina fikagäster få smaksätta sin egen muffins. Och jag tycker helt klart man ska våga prova med det som ligger och skräpar hemma i gömmorna. Kanske smågodis. Småkakor. Müsli. Torkad frukt. Mandelmassa. Jag tänkte köra på följande hyfsat safe smakkombinationer:

Blåbär & citron
Banan & choklad
Päron & kardemumma
Äpple & kanel
Lakrits & hallon

Grundreceptet för 12 st muffins
100 g smält smör
2 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

  1. Blanda det smälta smöret med mjölken.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  3. Rör ner äggsmeten i smör- och mjölkblandningen.
  4. Blanda resterande torra ingredienser och vänd ner i smeten.
  5. Fördela smeten i formar som du ställt i en muffinsplåt.
  6. Lägg i den smaksättning du vill ha i dina formar.
  7. Grädda muffinsarna +200 °C i c:a 12-15 minuter.
Bjöd min mamma på fika i trädgården sen. Vinnaren var nog päron & kardemumma!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara