0 vego

Mozarellasallad

En klassiker som enligt mig alltid är rätt. Jag åt den i Prag av alla ställen för första gången. Dessutom var det tyskar som bjöd på den. Inte många ’rätt’ här inte. Jag har försökt att introducera den på julbordet tillsammans med sushi, föll inte på läpp hos släktingarna. Men, det var värt ett försök! Anledningen till att det blev mozarellasallad här hemma nu var att efter lägenhetsvisningen förra veckan hade vi galna mängder basilika som bara stod och ropade ’mozarellasallad, mozarellasallad’ på bänken. Så det fick bli en tallrik sallad till grillen.

Lagom för 2 personer:
En förpackning buffelmozarella (jag som är laktosintolerant tål just den på buffelmjölk)
2-3 tomater
En kruka basilika
God olivolja
Salt

Skär osten i skivor, skär tomaten i skivor, varva sedan dessa på ett fat. Stoppa in lite basilika mellan osten och tomaterna, ringla över olivolja och salta efter smak. Vill man kan man också ha på lite vitlök. Salladen tjänar på att serveras rumstempererad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara