0 kött

Korvstroganoff med ris

Korvstroganoff är en korvvariant av den mer kända rätten biffstroganoff, eller kanske hellre Biff Stroganoff.
Biff Stroganoff är en maträtt med rötter i Ryssland, skapad av en kock som vann en matlagningstävling i S:t Petersburg med denna rätt. Rätten är uppkallad efter ovannämnde kocks arbetsgivare, greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733-1811). Enligt historien var greve Stroganoff tandlös på äldre dar och hans betjänt tvingades skära köttet i små strimlor. Korv Stroganoff är således en försvenskning av den rätten med falukorv som bas.


Du behöver

  • falukorv av god kvalitet (själv använder jag givetvis falukorven från Andersson & Tillman)
  • senap
  • tomatpuré
  • matlagningsgrädde
  • svartpeppar från kvarn
  • rödlök

Gör så här

  1. Hacka löken fint.
  2. Bryn löken i en stekpanna.
  3. Skär korven i smala stänger (först skiva korven, sen stänger av skivorna).
  4. Bryn korven.
  5. Blanda ihop korv, lök, tomatpuré och senap. Häll på 3 dl matlagningsgrädde.
  6. Låt stroganoffen puttra och smaka av med svartpeppar.
  7. Servera med kokt ris.

 Enkel vardagsmat som smakar supergott!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara