0 kött

Kasslersallad

Det här är ett gammalt recept som jag fick av en kompis för hundra år sedan. Tidigare åt vi denna ganska ofta, men nu var det några år sedan. Det går lite i vågor vad man äter, ibland återupptäcker man gamla favoriter – som detta recept!

Detta behöver du (2 pers)
sallad
2 st tomater
2 st hårdkokta ägg
4 skivor rostfranska

Till vinägretten behöver du
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk senap
1 tsk strösocker
salt och peppar


Gör så här
Koka äggen och låt dem svalna. Skär klyftor av tomaten. Rosta brödet i stekpannan med lite olja i.
Blanda vinägretten. Skär kasslern i små kuber. Med salladen i botten byggs denna rätt vidare med äggklyftor, tomatklyftor, kasslerkuber och brödskivor. Avsluta med att rissla över lite vinägrett.
Servera på altanen vid fint väder!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara