0 grill/ kött

Ingefärsmarinerad entrecote med örtslungad färskpotatis

Grillsäsongen är här och suget att stå ute vid glöden är större än någonsin. Ska jag vara riktigt ärlig så har jag alltid varit bättre på att förbereda grillning med tillbehör och marinader än själva grillmomentet. Men å andra sidan ligger ju mycket i förarbetet också för att det ska bli riktigt gott. Det är rätt lätt att fastna i samma gamla beprövade marinad som man gjorde redan sommaren 1994 när Sverige fick till ett brons i fotbolls-VM. Det finns ju hur många marinader som helst så någon kommer säkert att passa just dig!

Börja med att lägga köttet i en marinad. Se till att köttet får ligga i marinaden åtminstone 3-4 timmar så att smaken får sätta sig riktigt ordentligt. Jag valde en bit marmorerad entrecote till min marinad. Se till att välja en bit som har rikligt med fett insprängt.

Marinad (2 köttbitar)
2 msk olja
2 msk honung
2 stora pressade vitlöksklyftor
2 tsk Sambal oelek
1 tsk salt
3 msk riven ingefära
Svartpeppar

Örtslungad potatis
700 gr färskpotatis
1 dl rapsolja
1/2 kruka körvel
1/2 kruka basilika
1 rejäl näve slätbladig persilja
Gräslök (valfritt) 
Skalet från en halv citron
2 msk citronsaft
Ev flingsalt

Gör så här
1. Marinera köttet i 3-4 timmar i kylskåp.
2. Koka potatisen i saltat vatten.
3. Medan potatisen kokar så river du citron och hackar örterna.
4. Blanda örterna, citronen och oljan. 
4. Häll av potatisen och häll på örtblandningen.
5. Grilla köttbitarna.

Servera med sallad och ett gott rödvin. Förslagsvis Briccotondo (2773). 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara