0 vego

Grekiskinspirerad paj

Man kan tro att en som matbloggar har de läckraste matlådorna med sig till jobbet varje dag. Joråsåatt… kanske inte varje dag… För att få ihop en rätt som ger några bra matlådor har jag just nu en paj i ugnen. Det går ju faktiskt riktigt snabbt att veva ihop en. Idag var det kylskåpsrensningen som fick avgöra innehållet i pajen.

Pajskal
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl dinkelvetemjöl
125 g kallt smör
1-2 msk kallt vatten

Mixa ihop allt i en matberedare, tryck ut i en form med löstagbarkant.

Fyllning à la ‘här är ditt kylskåp’
1 pkt fetaost
2 tomater
En halv burk svarta oliver
En näve brockoli (den hittade jag dock i frysen)
2 dl mjölk
2 ägg
Salt och peppar
Lite provencalska kryddor (också från frysen)
Riven ost

  1. Fördela ut fetaost, tomater i bitar, brockolin och oliverna i formen.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk, smaka av med salt och peppar och i med de provencalska kryddorna.
  3. Häll över äggstanningen och fördela ost över alltihop.
  4. Grädda i c:a 40 minuter på +200 °C.
  5. Servera med sallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara