0 bröd/ plock

Godaste pizzan

Pizza kan vara så otroligt gott! Här kommer mitt favoritrecept som jag bakar efter. Sen jag började använda det här receptet äter vi pizza väldigt mycket mer ofta än innan. Kanske inte helt optimalt, men gott som sagt.

Deg
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete

5,5-6 dl vetemjöl

  • Smula jästen och lös upp med vattnet. Tillsätt socker, salt och olja.
  • Tillsätt durumvetet och sedan vetemjölet. Knåda degen, alternativt kör den i en hushållsmaskin. Jobba på i c:a 10 minuter.
  • Låt jäsa i c:a 45 minuter.

Tomatsås
1 burk/tetra krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar

  • Koka ihop tomatsåsen och låt puttra, helst i 20 minuter.
  • Dela degen i 6 bitar och kavla ut till tunna, avlånga pizzor, lägg på plåt utan bakplåtspapper.
  • På med tomatsås, ost och sen fyllning. Jag hade kantareller, oliver, tomat, chèvre och kalkonchoritzo på pizzorna denna dag.
  • Grädda på +250 °C, gärna varmluft, i 5 minuter.
  • Gillar du pizzakrydda strö över det när pizzan är klar. Och kanske toppa med några pinjenötter.

Receptet kommer från Leilias bok ‘One more slice’.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara