0 bröd

Glutenfritt foccaciabröd

Foccacia passar perfekt på buffébordet och är ju så himla gott. I mitt fall är det nog saltet som jag går igång på. Smarrigt blir det även om man vevar ner diverse godsaker i degen, t ex soltorkade tomater och oliver.

Du behöver
900 gram glutenfri mjölmix (jag använde Finax)
1 liter kranvatten
1 pkt jäst
1 msk fint salt
1 dl olivolja av god kavlitet
1 liten burk soltorkade tomater
1 liten burk kärnfria oliver
1 msk fiberhusk
2 tsk honung

Garnering
olivolja
några nypor flingsalt
rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader C.
  2. Lös upp jästen i vattnet.
  3. Blanda ut jästslurryn med oljan, saltet, fiberhusken och honungen. Låt fiberhusken svälla i minst 10 minuter.
  4. Blanda ner mjölmixen och arbeta degen för hand i minst 5 minuter.
  5. Blanda i soltorkade tomater och oliver.
  6. Olja en långpanna och tryck ut degen i den.
  7. Jäs i 35-40 minter.
  8. Pensla med olivolja och strö över rosmarin och flingsalt.
  9. Skjuts in i ugnen i ca 35 minuter på mittersta falsen. Grädda tills brödet är gyllenbrunt!

Servera till hungriga matgäster! Själv bjöd jag detta bröd på ett buffébord vi hade för våra vänner. Brödet var tydligen försvinnande gott (se tom brödkorg längst upp till höger i bild), så jag hann inte ta nån schysst brödbild.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara