0 plock

Glutenfria plättar

Det glutenfria mjölet och jag tar nya tag för att vi ska gilla varandra lite bättre. Hittills har vårt förhållande varit lite spänt, men det lossnade lite i och med Foccaciabrödet som vart riktigt bra.
Jag tycker att det är svårare att använda glutenfri mjölmix i bakning och matlagning, än vanligt hederligt vetemjöl. Det beter sig annorlunda och det går inte att använda samma mängder glutenfritt mjöl som vetemjöl om man läser recept tycker jag. Det är då lätt att det blir för tjockt.

Idag har vi semester och en avslappnad slölunch med plättar och sylt vart det idag.
Vad är det då som skiljer plättar från pannkaka mer än formatet? Inte vet jag, jag kör på med pannkakssmet i min plättlagg. Plättar är roligare än pannkaka, så är det bara.

 Istället för att använda dig av en färdig förhatlig pannkakssmet (som du kan läsa mer om här), så gör du din egen pannkakssmet. Plättlätt!

Du behöver
glutenfri mjölmix
tre ägg
laktosfri mjölk
salt

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål.
  2. Addera en nypa salt.
  3. Häll på mjölk.
  4. Veva ner mjölet i ägg/mjölksmeten.
  5. Låt mjölet svälla så du ser hur konsistensen blir.
  6. Stek med smör i plättlagg. Vänd plättarna en gång.

Blir det för tjockt så späd med mjölk. Blir det för blaskigt – i med mera mjöl.

OBS! Ett varningens finger! Tänk på att mjölmixen tar en stund att svälla så hysta inte i för mycket.
Jag har medvetet tagit bort mängdangivelser på mjölk och mjöl, det kör man på känn!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara