0 bröd

Fröiga kex

I onsdags var jag bjuden hem till vänner på middag och fick till fördrinken kanske de godaste kexen jag ätit! Frågade efter receptet redan efter första tuggan! Var tvngen att göra en laddning igår kväll redan och bjöd sen mina grillmiddagsgäster på dem. En kväll som i övrig gick så där… Eller vad sägs om att börja kvällen med att välta bunken med smeten till jordgubbsglassen i kylskåpet. Och nej, smeten hamnade inte bara i kylskåpet utan även i frysen, på dörren till frysen, på golvet (stor pöl), ut i hallen och på köksskåpen i största allmänhet och just ja, och på mina kläder också. Tjo! Sen brände jag en plåt med dessa kex och fick baka nya. Slutligen toppades allt med att glasfatet med laxspetten åkte i backen i stentrappan. Blev ingen lax till middag… Hur som helst, vi blev i alla fall mätta på det som blev kvar.

En plåt kex
2 dl majsmjöl
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl olja
2 tsk flingsalt
2,5 dl kokande vatten

Rör ihop allt till en smet. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i c:a 45-60 min på +150 °C. Bryt i bitar. Severa med en brieost. Mums!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara