0 fågel

Flygande Jacob med ärtor

När våra utländska kollegor är på besök på jobbet så kan de beställa mat från en

cateringfirma. När man då ska förklara vad dagens rätt är, och det är Flygande Jacob, hur
översätter man det lite enkelt?
-Well, yes, the special dish today is Flying Jacob. That old classic dish you know. Eh no? De brukar hursomhelst oftast gilla maten de blir serverade.

Men sist vi var på konferens med jobbet så inser man också att buffé i Sverige inte alltid
är lätt att förstå. Såg en kollega från Asien som gladeligen toppade fläsknoisetterna med
tonfiskröran från sillbordet. Vem vet, det kanske var en hit!

Under Face your fears-veckan lovade jag att jag skulle äta mer ärtor. Sagt och gjort. Jag
lagade Flygande Jacob och då kan man, om man vill, faktiskt slänga i några små gröna ärtor.

Det här behöver du till 4-5 personer:
1 grillad kyckling (eller 3-4 filéer som är tillagade)
1 banan
3 dl grädde
2 dl mjölk
0,5 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
1 dl frysta ärtor
Salt
Peppar
Jordnötter

Rensa kycklingen och fördela i mindre bitar i en ugnsfast form. Skiva över bananen och strö
över ärtorna. Koka ihop mjölk, grädde och chilisås. Smaka av med salt, peppar och vitlök.
Häll såsen över kyckling och banan. In i ugnen i c:a 20 minuter på +200 °C.

Serveras med ris och jordnötter.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara