0 frukost/ sött

Flädermarmelad

Förr i tiden fanns det en utväg för precis allt. Inget kastades bort. En bra grundregel som sakta men säkert börjar arbeta sig tillbaka in i vårt medvetande. Efter att du har gjort flädersaft och du har silat saften så sparar du helt enkelt citronerna som du använde vid safttillverkningen och använder citronskivorna till marmelad. Viktigt att komma ihåg är att inte krama ur saften ur citronerna när du silar saften, då blir det liksom bara skal kvar.

Här kan du läsa om när min bloggkollega Ulrik gör flädersaft
Ingredienser
3 skivade citroner (ej urpressade)
1 dl socker
1 dl fldersaft
Gör så här
1. Hacka citronerna och kör hacket lite lätt i matberedare eller med en mixerstav.
2. Koka upp med sockret och saften. 
3. Låt koka i ca 10 minuter.
4. Häll upp på rengjorda uppvärmda glasburkar och låt svalna. 
Servera gärna marmeladen på en kardemummaskorpa med en kopp Lapsang souchong till!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara