0 kött

Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé är perfekt att servera till många, t ex på en buffé. Det är ganska enkelt att göra, så avskräck dig inte av att det tar några dagar. Det gäller bara att planera!

Till fyra portioner behöver du
800 gram gourmetmörad fläskytterfilé men det går nog bra med valfri fläskfilé

Marinad 1
3/4 dl salt
1 liter vatten
rosmarin
5 krossade vitlöksklyftor
grovmalen vitpeppar

Marinad 2
strimlat skal av 2 st citroner
1 dl finhackade blandade örter, persilja, gräslök osv
2 dl olja

    Börja med marinad 1. Koka upp vattnet, salt, kryddor och låt svalna.Sen är det dags att bryna köttet.
    Bryn fläskfilén runtom i stekpannan med smör. Stek den färdigt i ugnen på 125 grader i ca 30 minuter. Den ska vara lite rosa inuti. Lägg fläskfilén i marinad 1 och låt vila där i minst 8 timmar. Förvara i kylen.

    Häll bort marinad 1 och blanda alla ingredienser till marinad 2 och marinera köttet i minst 2 timmar. Skär tunna skivor av köttet och servera på buffébordet.

    Jag gjorde lite mer än 800 gram fläskfilé, tror det var närmare 4 kilo.

    Du kanske också gillar

    Inga kommentarer

    Svara