0 plock

Blåbärstrio del 1 av 3 – Blåbärsaioli

Okej, bara för att ”set the record straight”, detta är en fuskaioli då den innehåller en köpt (!) majonnäs.
Vill du ha riktig aioli kan du läsa om det här.

Till den här behöver du lite färska blåbär. Jag var ute igår och plockade lite blåbär. Ett sant nöje att njuta av naturen, men ett sablarns pill att rensa de små rackarna sen. Ja, jag körde med bärplockare, det går fortast så.

Nåväl, till receptet!

Du behöver
ca 1 dl blåbär
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 burk gräddfil
majonnäs efter smak och tycke, typ 1-1.5 dl

Gör så här

  1. Blanda majonnäs och gräddfil. 
  2. Pressa i ett par vitlöksklyftor.
  3. Häll i mosade blåbär.
  4. Salt och peppar!

Låt stå och dra i kylen så smakerna gifter sig.

Det ser ut som frukostyoghurt men smakar vitlök och blåbär. Mums!

Jag hittade receptet här på P4 Jämtlands hemsida. Det passar nog bra till t ex vilt.

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara