0 frukost/ sött

Banangröt med farinsocker och sojamjölk

Här kommer det mera gröt! Den här varianten av havregrynsgröt åt jag på en restaurang i Sydney. Vet inte om ni såg matprogrammet som Bill Granger hade? Hur som, han lagade härlig mat i sitt strandhus och allt såg underbart ut. När jag var i Sydney så tipsade någon om att man lätt kunde få bord på en av hans restauranger om man gick dit och åt frukost. Sagt och gjort. Och vilken frukost! Banangröt med farinsocker och sojamjölk, ricottapannkakor med lönnsirap och ett nybakat bröd. Mmmmm.

Det här behövs för en portion gröt:
1 dl ekologiska havregryn
2 dl vatten
En gnutta salt
En halv mosad banan

Till serveringen:
Farinsocker efter smak
Sojamjölk

Koka ihop vatten och havregryn, i med salt och den mosade bananen. Se till att bananen ’smälter’. Vid servering: strö över lite farinsocker och häll på kall sojamjölk. Mums!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara