0 fisk/ grill/ kött

Asiatisk BBQ

Hittade ett recept i tidningen Allt om mat’s grillspecial som jag tyckte lät gött.
Lite asiatisk BBQ måste ju vara en win-win combo…ifall man är förtjust i asiatisk mat ifs.

Grillad purjolök med sesamdressing

Sesamdressingen
0,5 dl sesamfrön
2 tsk sesamolja
1 msk strösocker
2 msk majonnäs
1,5 msk japansk soja
1 msk asiatisk chilisås (hittade ingen på mataffären, jag tog teriyakisås istället)

  1. Rosta sesamfröna och låt dem kallna.
  2. Mortla sesamfröna (ta undan en msk frön som garnering först).
  3. Tillsätt sesamolja, strösocker, majonnäs, soja och såsen i en bunke och mixa slät.

Purjolöken 
2 st späda purjolökar
1 tsk salt

  1. Ansa och skär purjolöken i sex bitar vardera och halvera dem på längden.
  2. Lägg purjolöksbitarna på ett dubbelt ark aluminiumfolie.
  3. Strö över salt och förslut paketet.
  4.  Grilla i ca 20 minuter. Kontrollera att purjolöken är mjuk innan du serverar.

Toppa purjolöken med lite sesamdressing.

Sen efter jag förberett detta fick jag lite feeling och freestyle’ade med lite annan mat jag hade hemma. En laxfilé och en fläskfilé.

Ingefärslax
en påse Santa Maria ingefärsmarinad
en laxfilé

Marinera laxfilén i en plastpåse en timme. Grilla laxfilén, först med skinnsidan neråt, vänd efter 10 minuter.

Teriyakifilé
Fläskfilé skuren i tunna skivor
Teriyakisås

Marinera filén i en plastpåse en timme. Grilla filén i en wokpanna på grillen. Risk för att de tunna skivorna slinker ner mellan gallret annars.

Servera alltihopa med kokt ris och ett glas kallt rosévin! Yum!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara