0 fisk

Vitsparris med rom och aioli

Igår firade vår lilla med naggande goda arbetsgrupp  av en kär medarbetare som har slutat och bytt jobb. Jag och en kollega hade planerat för tre rätter där förrätten var en säsongsbetonad rätt med vit sparris. Den här rätten kan enkelt uppgraderas till en huvudrätt där man till exempel kan servera den med färskpotatis.

Ingredienser
Vit sparris
Aioli (se recept här) smaksatt med lime
Kungslaxrom
Blandad grön sallad
Rädisor till garnering

Gör så här
1. Vispa aiolin och ställ i kylskåpet
2. Skala sparrisen och skär av roten en bit lite snett (som du snittar blommor)
2. Lår sparrisen sjuda med salt och lite citronsaft i ca 10-15 minuter (kortare om du använder grön)
3. Lägg den kokta sparrisen på en tallrik och lägg på en hög sallad.
4. Ringla på lite aioli och lägg en sked rom i en prydlig hög vid sidan om.

Ät och njut.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara