0 kött

Turboravioli för trötta pappor

Tro det eller ej, men det blir ännu ett panikmatsinlägg idag…GAAH! Måste få lite styr på framför allt middagsmaten i den här familjen….det går…ska vi säga, ”sådär”…
Nåväl, ett litet panikmatsknep jag tagit till mig (även om det innebär burkmat) är från Leila’s kokbok ”Middagstips”. Där finns det ett recept som heter ”Turboravioli för trötta pappor”. Jättelätt, jättefort och gött, förutsatt att man inte har några större betänkligheter med burkravioli… Jag har kolleg…personer i min omgivning som nog rynkar på näsan åt burkravioli, men jag kan se att burkravioli täcker ett visst publiksegment i dagligvaruhandeln!

Du behöver
1 st burk ravioli (ca 800 gram)
Några droppar Tabasco
Flingsalt
Svartpeppar
1 pkt mozzarellaost
Rostade pinjenötter

Jag mitt nöt märkte att mozarellan var slut och pinjenötterna åkte ner i raviolin innan gratineringen, men vad gör väl det. Toppade med lite vanlig riven ost istället. Är ifs godare med mozarella.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp raviolin i en ugnsfast form, droppa över Tabasco, salta och peppra.
  3. Lägg över skivad mozarella.
  4. Gratinera raviolin i c:a 20 minuter tills osten fått färg och toppa med rostade pinjenötter.
  5. Servera med fräsch grönsallad.

Lätt som en plätt!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara