0 vego

Suverän potatissallad

Det kanske är en och annan av er som ska grilla en bit eller två på midsommar. Här kommer ett himla bra recept på en potatissallad som passar fint till grill och dessutom räcker till många. Perfekt att ta med på knyt. Eller varför inte ha den på en buffé på ett bröllop, en födelsedag eller annan valfri fest?

Till 10-12 personer
3 kg potatis
3 dl hackad gul lök
2 fint strimlade purjolökar
3 dl varm buljong (på tärning eller fond)

Dressing
1 dl vitvinsvinäger
1 rågad tsk salt
0,5 tsk mald svartpeppar
2 msk senap (jag brukar ta dijon)
2 dl olivolja
1 dl kapris
2 rödlökar i tunna ringar
2 dl urkärnade svarta oliver
Rikligt med gräslök

Koka potatisarna med skalet på och skala dem sen medans de är ljumma. Skär i lagom stora bitar, gott om det inte blir för små bitar här. Blanda potatisen med lökhacket och purjo. Slå över den varma buljongen.

Blanda allt till dressingen utom kapris, lökringar, oliver och gräslök. Slå dressingen över den fortfarande ljumma potatisen. Fördela nu kapris, lökringar och oliver över salladen. Låt potatissalladen dra några timmar. Strö över gräslök innan servering.

Receptet kommer ursprungligen från Annas Mat.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara