0 frukost

Stekt havregrynsgröt

Tar face your fears-veckan aldrig slut? Nä, det verkar inte så. Uppstekt havregrynsgröt, är det någon som verkligen äter det? Eller är det sådant man hotar matvägrande barn med? ’Äter du inte upp blir det uppstekt havregrynsgröt’, som om det skulle fungera som en trigger att få barnet att äta den existerande maten.. ehhh…  Jag har i alla fall aldrig blivit serverad det. Vet inte vad som vägde tyngst idag dock, att det var panik på middagsfronten eller längtan(?) att få till ännu en rätt med face your fears-tema. Sambon såg hyfsat missnöjd ut över mitt middagsval. Det blev i alla fall gröt som jag stekte i smör.

Vad behöver man då? Jo, gammal gröt, eller nykokad som fått svalna lite. Smör att steka i, mycket smör ska det vara, det ger fin, frasig yta. Sylt, socker, kanel eller annat du tror kan förgylla din uppstekta gröt. Man får ju tänka lite i en kombination av gröt och pannkakor. Hursom, jag serverade en med blåbärssylt och hallonsylt och den andra med socker och kanel. Och vi har en vinnare: den med sylt. Inte dumt alls med stekt gröt. Ger liksom en dimension till åt gröten. Sambon åt, tyckte det var ok, men fyllde på med lite pannkakor som låg och ropade i sin ensamhet i kylskåpet. Tror även att han
toppar med en smörgås nu till kvällsfikat.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara