0 kött

Spagetti och köttfärssås

Spagetti med köttfärssås måste vara en modern klassiker i det svenska köket. Kanske inte lika klassisk som typiskt svensk husmanskost såsom pyttipanna, köttbullar eller kallops, men ändå en klassiker.
Om jag inte är helt ute och cyklar, kommer köttfärssåsen ursprungligen från ”ragu a la Bolognese” och har sedan försvenskats.

Det roliga med köttfärssås är att du kan ha i nästan vad som helst. Ungefär som med pyttipanna där anything goes, lite beroende på vad du har hemma i kylskåpet.

Min köttfärsås
600 gram nötkött
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
salt
peppar
paprikapulver
chilipulver
krossade tomater
1 burk creme fraiche
en skvätt soya
matfett

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint
  2. Skala och pressa vitlöken.
  3. Bryn på löken i matfettet
  4. Blanda ner köttfärsen och stek den.
  5. Krydda
  6. Blanda ner en förpackning krossade tomater
  7. Blanda ner en förpackning creme fraiche
  8. Häll i en skvätt soya och rör om.

Servera till en portion spagetti. Dessvärre fick det bli bandspagetti här då den vanliga spagettin var slut.
Ät och njut av god vardagsmat!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara