0 kött

Snabb parisersmörgås

Parisersmörgås eller parisare som jag brukar kalla den är en enkel rätt om du har lite bråttom med maten. Tydligen ska det även finnas en variant med ett tjock korvskiva på ett hamburgebröd också. Lät fantastiskt äckligt och det kommer jag inte skriva om här. Så ni som längtar efter en sådan variant kan sluta läsa.

Åter till parisaren.

Ingredienser
125 gr kalvkött
Dijonsenap
Persilja
Vitlök
Vispgrädde
Salt & peppar
1 skiva surdegsbröd
Smör
Rödbetor
Sallad
Kapris
Rödlök
Ägg
Bacon
Ev. riven pepparrot

Gör så här
1. Blanda ihop ingredienserna till biffarna. Jag gick på känn och hade i Dijonsenap, vispgrädde, persilja, vitlök, ägg, svarpeppar och salt.
2. Forma biffarna och stek dem i stekpanna.
3. Hacka lök, sallad och rödbetor och lägg på ett uppläggningsfat.
4. Stek brödskivan i stekpanna i rikligt med smör och passa på att steka ägget i samma panna. Vändstek ej. Låt gulan vara hel.
5. Stek bacon.
6. Lägg upp brödskivan på en tallrik och lägg på en biff.
7. Strö på lök, rödbetor, kapris och sallad. Toppa med bacon och sist ägget (gulan ska rinna ner över den färdiga smörgåsen).

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara