0 frukost/ sött

Rabarbermarmelad med ingefära, citron & valnötter

Det var ju så mycket rabarber jag fick av min bloggkollega Ulrik. Tillräckligt för att det skulle räcka till två olika sorters marmelad. Denna marmelad tänkte jag skulle passa till sommarens många ostbrickor.

Ingredienser
600 gr rabarber
450 gr socker
skalet av 1 riven citron
saften av 1 citron
1,5-2 cm riven ingefära
Valnötter

Gör så här
1. Värm upp rabarber på låg värme tills de börjat mjukna.
2. Tillsätt sockret, citronskalet och citronsaften.
3. Låt sjuda lätt i ca 30 minuter.
4. Häll upp en liten sked vätska från marmeladen på en nedkyld assiett och dra skeden igenom vätskan. Om det blir en permanent linje så är din marmelad klar. Annars koka lite till.

5. Hacka valnötter och vänd ner i marmeladen.
6. Häll upp den varma marmeladen i glasburkar och låt svalna.
7. Förvara i matkällare eller kylskåp.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara