0 sött

Punschrulle och Baileysrulltårta i midsommarskrud

Snabbaste efterrätten till midsommarfirandet kanske är dessa två godingar: en rulltårta med Flaggpunshfyllning och en med Baileysfyllning. Tror det är lämpligt att hålla undan dessa bakverk från barnbordet. Vet däremot en bloggkollega som älskar spritkakor, så Micke, dessa är till dig!

Till rullen med Baileys följer du recept på vanlig hederlig drömtårta. Häll i 0,5 dl Baileys i smörkrämen bara så har du piffat den lite.

Till rullen med Flaggpunsch gör du så här:

Kakan
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk punsch
1,5 msk mjölk

Fyllning
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
0,5 dl punsch

Vispa ägg och socker pösigt, blanda i de torra ingredienserna och sen i med punsch och mjölk. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. In i ugnen på +200 °C (om du har varmluftsugn +250 °C annars) i c:a 5 minuter. Låt svalna. Bland ihop fyllningen, kör med elvisp det är enklast. Bred ut fyllningen på kakan, rulla ihop, gärna från kortändan så rullen blir hög och fin.

Nu drar jag, familjen och rulltårtorna till byn norr om Uppsala som i folkmun kallas för ‘Crème De La crème’. Låter väl som om det är ett trevligt ställe att fira midsommar på? Ha en fin dag nu!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara