0 plock/ vego

Polentasnittar med soltorkade tomater och oliver

Jag bjöd på snittar förra helgen. Det borde man äta oftare, festligt och gott. Plockmat är alltid rolig på något vis. Den här varianten är kanske inte den man tänker på i första taget. Värt att prova. Här kommer receptet:

Polentan
6 dl vatten
2 dl polenta
Salt
2 msk smör till stekning

Parmesankräm
70 g riven parmesanost
100 g cream cheese
1 msk hackad basilika

Garnering
50 g oliver
50 g soltorkade tomater

  1. Koka upp vatten och rör ner polentan och låt det sjuda i c:a 10 minuter. Grynen ska vara mjuka. Smaka av med salt. Bred ut polentan i en vattensköljd form, det ska bli ungefär 1 cm tjockt. Ställ i kylskåpet när den svalnat lite.
  2. Blanda ingrendienserna till parmesankrämen.
  3. Skär polentan i små bitar, c:a 24 stycken. Stek dem i smör tills de fått färg, låt svalna.
  4. Lägg en klick parmesankräm på varje polentabit, garnera med en halv oliv och en liten bit soltorkad tomat.
  5. Serveras med fördel till ett glas bubbel!

Receptet kommer från Systrarna Eisenmanns Mingelmat.

    Du kanske också gillar

    Inga kommentarer

    Svara