0 fisk

Matjessill med brynt smör och mandelpotatis

Ja, ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Idag skulle det egentligen ligga ett inlägg om inlagd strömming här på bloggen. Men det var omöjligt att uppbringa någon sådan i Uppsala idag. Det är ofta det är svårt med strömming, misstänker att det är ett billigt alternativ för studenterna som vill äta fisk men inte betala så mycket. Hur som helst fick det det bli lite improvisation. Det här är en rätt som mormor brukar bjuda på emellanåt när det ska gå fort och enkelt. Den passar väldigt bra som förrätt men också som en hel rätt.

Ingredienser (2 personer)
I burk kryddig matjessill
Färsk dill
1 liten rödlök
2 kokta ägg
50 gram smör
mandelpotatis

Gör så här
1. Koka potatisen i saltat vatten. Låt skalet vara kvar på mandelpotatisen då håller den ihop bättre.
2. Hårdkoka äggen i samma kastrull så slipper du dra ner onödig disk.
3. Häll av matjessillen och lägg upp på tallriken.
4. Finhacka löken och strö över sillen.
5. Hacka ägget i en äggskivare (heter den så?) och strö på sillen och löken
6. Bryn smöret så att det får en gyllenbrun färg och häll på blandningen.
7. Skala och dela potatisen och kilpp över dill.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara