0 fisk

Lax med timjan- och creme fraichetäcke

Lax har ju blivit vardagsfisken nummer ett i svenska hem nuförtiden. Även på den här bloggen verkar det som. Nåväl. Här kommer ytterligare ett enkelt recept som går att använda både till vardag och fest. Bäst blir det här receptet om du gör det på en hel bit lax. Men går naturligtvis att göra även på frysta styckebitar. Generellt tycker jag att lax ska tillagas med skinnet kvar så att fisken blir så saftig som möjligt.

Ingredienser
Ca 500 gr lax i bit
4 dl Creme Fraiche
1 paket fetaost
1,5 msk honung
2 msk hackad timjan
1/2 purjolök
Tagliatelle
Svartpeppar

Gör så här
1. Mosa fetaosten i en bunke med en gaffel.
2. Blanda i creme fraiche, honung och hackad timjan.
3. Smaka av med svartpeppar.
4. Bred smeten på laxsidan (se till att laxen är tinad)
5. Skjutsa in härligheten i ugnen i ca 20-25 minuter på 175 grader eller tills fisken är färdig.
6. Medan fisken är i ugnen så skär du långa strimlor av purjolöken.
7. Koka tagliatellen enligt anvisningarna och låt purjolöken koka med de sista minutrarna.

Servera med en färgglad sallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara