0 fågel

Kycklingwok

Enkel vardagsmat med lite Cajsa Warg-stuk på, du vet man tager vad man haver, ägnade jag mig åt häromkvällen.

Även om jag tycker det är superkul att laga mat och äta mat, så finns det även dagar för mig då det kanske inte är så himla upphetsande att stå vid spisen. Då ska det gå fort och vara superenkelt att veva ihop. Smaka gott och mätta hungriga magar är också två krav. Många krav på en stackars kycklingwok, shit nu fick jag prestationsångest…

Du behöver
2 st kycklingfiléer
1 st gul paprika
1 st grön paprika
1 st röd paprika
1 st zucchini/squash
1 förpackning risnudlar
3 st vitlöksklyftor
2-3 msk matolja, jag använde mig av en skvätt solrosolja
kycklingfond
curry
kummin
salt
peppar

 Gör så här

  1. Skär kycklinfiléerna i tunna skivor på längden.
  2. Skär paprikorna och squashen i ätvänliga bitar.
  3. Koka upp lättsaltat vatten (för risnudlarna).
  4. I en wokpanna (eller stekpanna, eller annan valfri kastrull), häll på en skvätt olja och fräs på vitlöken.
  5. Lägg i kycklingbitarna och krydda med curry, salt, peppar och kummin.
  6. Fräs på ordentligt, kycklingen ska bli genomstekt.
  7. När kycklingen fått fin färg, dra i grönsakerna och puttra på. Ett glas vatten kan få gå i om du vill ha lite vätska.
  8. För att förstärka kycklingsmaken kan man pytsa i lite kycklingfond om man vill.
  9. Koka nudlarna enligt förpackningen.

Sådär! Då var hela familjen mätt och belåten. Bra jobbat! 🙂

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara