0 fisk

Kokt gös med skirat smör och pepparrot

Det här är huvudrätten som vi åt efter den kokta vita sparrisen (som publicerades härom dagen). Gös är med marginal den godaste insjöfisken och jag tycker inte man ska krångla till det utan göra det så enkelt det bara går. Jag är nog ganska konservativ när det gäller fisk. Men handlar man en nuförtiden ganska dyr fisk så finns det ingen anledning att baka in den eller göra gratäng på den.

Ingredienser
Gösfilé ca 150 gr/portion
150 gram smör
En stor bit riven pepparrot
Morot
Lagerblad
10 vitpepparkorn
Fiskbuljong
Ev. en skvätt vitt vin.

Gör så här
1. Koka upp vatten med vitpepparkorn fiskbuljong, lagerblad och morot.
2. Lägg i de rullade gösfiléerna och eventuellt en skvätt vin och låt de sjuda lätt innan du drar bort kastrullen från plattan.
4. Skira smöret.
5. Servera fisken på en bädd av sallad och lägg kokt nypotatis och pepparrot vid sidan om.
6. Avsluta med att ringla på rikligt med skirat smör.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara