0 kött

Kalvrullader med ättiksgurka, paprika & bacon

Det här receptet är ett av de godaste jag vet. Det är farmors recept som jag har plockat upp och jag har inte ändrat på det en tum. Rullader ska helst göras på ytterlår eller innanlår, men går ju att göra på ”finare” delar om du inte orkar vänta på att rulladerna ska puttra en bra stund. Det vanliga är att man har saltgurka i rulladerna, men jag tycker att det blir godare med ättiksgurka eftersom baconet är så salt i sig.

Du ska helst ha en köttskärare och en köttbankare för att det ska bli perfekt resultat.

Ingredienser
ca 500 gram ytterlår eller innanlår av kalv
1 1/2 paket ekologisk bacon
1/2 gul paprika
100 gram finhackad ättiksgurka
1/2 liter vatten
Kalvbuljong
Salt & peppar

Gör så här
1. Skiva köttet fint i en köttskärare
2. Banka ut skivorna med den trubbiga sidan med hjälp av en köttbankare.
3. Lägg i en bit bacon, skivad paprika och hackad ättiksgurka.
4. Rulla ihop och sätt en tandpetare i.
5. Stek rulladerna i en järngryta så att de får lite färg runt om.
6. Häll på en halv liter vatten och en kalvbuljongtärning och låt puttra någon timme.
7. Avsluta med att reda av vätskan med vispgrädde.

Servera med pressad potatis, extra ättiksgurka och en god sallad.  

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara