0 kött

Kalvlever anglais

Jaha, den första leverrätten gick ju bra. För att inte säga mycket bra. Jag passar på att smida medan levergrytan är varm och slår till på en riktigt klassiker, kalvlever anglais. Den är ju kanske lite mer intensiv med lite större leverskivor. Jag tyckte att den kan fungera som en lyxig förrätt, så receptet är för 4 förrätter.

Ingredienser 4 personer
300 gram kalvlever
1 paket bacon
2 msk kapris
2 vitlöksklyftor
1 bananschalottenlök
50 gr smör
Idealmjöl
Potatis
Citronsaft
Timjanskvist
Salt & peppar

Gör så här
1. Knaperstek bacon i en panna och lägg åt sidan.
2. Rensa levern från senor, vänd i mjölet.
3. Salta och peppar och stek i lite av baconfettet.
4. Häll bort baconfettet och lägg i hackad bananschalottenlök, smör och vitlök.
5. Låt puttra en liten stund och häll ner bacon, hackad timjan och kapris.

Servera med kokt fäskpotatis med dill.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara