0 sött

Indisk mangosppa

Jag får känslan av att det som ansågs exotiskt förr inte anses lika exoktiskt idag. I 19:e upplagan av Vår Kokbok tryckt 1993, hittade jag ett recept på en indisk mangosoppa. Jag föll för att det kändes ganska udda med curry i en efterrätt. Så varför inte testa? Resultatet: friskt läskande! Tycker att den här desserten passar bra i ‘Månadens Sötsak’ på Söta Saker.

4 portioner soppa

1 mogen mango eller ett paket frusna mangotärningar
0,5 dl vispgrädde
1 dl naturell yoghurt
2 krm curry
1 dl cider
1 tsk florsocker
Ev rostade kokosflingor att strö över vid serveringen (vilket jag glömde)

Kör mango, grädde och yoghurt i matberedare eller med stavmixer. Häll i cider, smaka av med socker. Servera med kokosflingorna om du kommer ihåg dem.

PS: Receptet är något modifierat från originalet.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara